Az Elektromos Kerítésről

MAGYARORSZÁGON AZ EGYIK LEGBIZTONSÁGOSABB KÜLTÉRI VAGYONVÉDELMI RENDSZER

 

Az elektromos kerítés passzív és aktív védelmet egyszerre biztosító vagyonvédelmi rendszer. Egy vezetékrendszerből áll, amely érintés során jelez (riaszt), valamint 5 Joule-os áramütést okoz az illetéktelen betolakodónak. Ekkora áramütés nem eredményez maradandó sérülést, viszont hatékonyan megakadályozza a behatolást. Távfelügyeleti szolgáltatással is kiegészíthető, így nincs szükség élőerős őrzésre, a kerítésrendszer a hét minden napján 24 órában hatékonyan védi a bekerített területet.

 

- betörők számára komoly fizikai kihívást és pszichikai akadályt jelent

- erős és félelmetes, de nem életveszélyes

- nincsenek álrisztások

- 24 órában aktív védelem a telekhatárnál

- áramszünet és áramkimaradások esetén is működik

- megakadályozza a spontán bűncselekményeket

- 24 órás diszpécserszolgálat, országos kivonulóhálózat és távfelügyelet

- ár-érték arányban magas szintű, 100%-ban erős védelem

- megakadályozza a behatolást és nem csak félelmet kelt vagy jelez

- legálisan alkalmazható rendszer a betolakodók ellen

- kiváltja az élő erős birtokőrzést

- szélsőséges időjárási körülmények között is maximális biztonság

- csak az illetéktelen behatolókra sújt le

- a rendszer figyeli a rongálást

- megsokszorozza a jelenlegi kerítés erejét

- gyorsan megtérülő befektetés


GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

 

A rendszer fogyasztása minimális. Az egyzónás energia adó központ 9 Wattot, a nagyobb területeknél használatos kétzónás energia adó központ 14 Wattot fogyaszt, tehát minta egy normál izzó folyamatosan égne az ingatlanon. Jelentősen kisebb, mint a legtöbb háztartási gép fogyasztása.

Az esetek 90%-ában nem. Ha a meglévő nagyon rozoga és nem képes megtartani az oszlopokat és a rendszert, akkor igen.

Igen. Falkerítés esetén bemászás ellen a kerítés felett 6 sorban telepítünk vezetékeket. A tartókonzolokat a falhoz rögzítjük, így garantáltan senki nem tud bemászni a birtokodra. Aki próbálkozik, megrázó élményben lesz része.

Igen, tökéletesen üzembiztos és ellenáll minden extrém időjárási körülménynek télen és nyáron egyaránt.

Igen. Az elektromos kerítésvédelmi rendszerek használatára nemzetközi – EN60335-2-76 -, az UNIÓ által és azon belül Magyarországon is elfogadott előírás van, melynek minden, a Protect Hrs Kft által forgalmazott védelmi rendszer megfelel. Ettől függetlenül, 2006-ban, az első rendszer telepítését és beüzemelését rendőrség által megbízott szakértő bevonásával végeztük. Az üzembe helyezést követő vizsgálat eredménye jóváhagyó szakvélemény és hozzájárulás lett. Tehát, a szabványban rögzített feltételeknek megfelelő elektromos kerítés bárki által üzemeltethető. A rendszer kielégíti az EN60335-2-76 szabványt, ami ezen rendszerek használatára vonatkozik.

Üzembiztos további működés. A saját beépített akkumulátor egységről hozzávetőlegesen 12 órán keresztül tud tovább üzemelni, azonban az áramkimaradást jelzi a távfelügyeleti központnak és a tulajdonosnak, így garantáltan nem áll le a rendszer egy percre sem, mert meg lehet tenni a szükséges lépéseket.

Természetesen, a rendszer távfelügyeleti központra és több mobiltelefonszámra is képes egyidejűleg jelzést továbbítani esetleges riasztás estén.

Nem fordulhat elő álriasztás, amennyiben a növényzet a kerítés környezetében rendszeresen nyírva, irtva van.

Drótkerítés esetén egy kétzónás energiaadó egység akár egy 2200 folyóméter kerületű (1100 folyóméter/zóna) telket is képes megvédeni.

Egészségre ártalmatlan feszültségütés történik. Mivel az áramerősség alacsony, semmilyen szövetroncsoló, vagy egészségkárosító hatása nincs. A másodpercenkénti impulzusok miatt egy ütést követően a rendszert el lehet engedni, nem „ragad” oda az illető. Tapasztalatok alapján az állatok 1x, max. 2x érintkeznek a rendszerrel, utána távolságot tartanak.

Webáruház készítés