Cikkek
2020.05.20 15:58

Miért éri meg pénzügyileg a napelem parkoknak elektromos kerítés rendszert alkalmazni?

A napelem parkok terjedelmük és jellegük miatt általában a lakott területeken kívül helyezkednek el. Ez magában hordozza azt a veszélyt, hogy távfelügyelettel ellátott védelmi rendszer esetén is a járőr szolgálat illetve a rendőrség kiérkezése hosszabb időt vesz igénybe, mint általában. Ilyen esetben az a hatékony kültéri védelem rendszer, amelynek megállító ereje is van – mint például az elektromos kerítés.

Az ilyen megállító erejű védelmi rendszerek esetében az élőerős őrzés kiváltható. nincs szükség sem nappali, sem éjjeliőrre, mert a rendszer adottságai ezt lehetővé teszik. Távfelügyelettel, kamera rendszerrel kombinálva komplex kültéri védelem rendszert kapunk.

Számoljunk egy kicsit:

Ha úgy döntünk, hogy a védett területre élőerős őrzést szeretnénk minden éjszaka, akkor a következő költségekkel kell számolnunk: este 8-tól reggel 6-ig: 10 óra munkavégzés – ez kb. 1.500 Forintos óradíjjal 15.000 Ft. Kiszállás, üzemanyag a távolságtól függ, de legyen napi 2.000 Ft. Ha a legkedvezőbb esetet vesszük, és nem jelentjük be állandóra az alkalmazottat, csak alkalmi munkavállalóival dolgoztatjuk, az napi 1.000 Ft járulék. A villany, fűtés esetében nagyon szerény 2.000 Ft-ot adunk hozzá, hogy kerek napi 20.000 Ft legyen a költségünk. Ne feledjük, hogy alkalmival csak havi 15 napot dolgozhat a munkavállaló, tehát minimum 2 főre van szükség. 365 nap esetén tehát a költségünk 7.300.000 Ft.

Ennél a pontnál megfordul a fejünkben, hogy ha minimálbérre van bejelentve az alkalmazott, akkor a munkáltató költsége havi 191.590 Ft. Ám ekkor jusson eszünkbe a 15%-os éjszakai pótlék, valamint az is, hogy egy munkavállalóval akkor sem tudjuk megoldani az őrzést.

Számításunkban csak az éjszakai időszakot vettük figyelembe – bár a legtöbb telephelyen, ipari parkban ez nem okoz gondot, hiszen nappal munkavégzés folyik – bár egy napelem parkban jellemzően napközben sem tartózkodik senki.

Az összeget látva elgondolkodtató, milyen gyorsan térül meg egy ilyen esetben a vagyonvédelmi rendszer beruházása. Ne feledjük: a rendszert megfelelő karbantartás mellett folyamatosan üzemel, míg az élőerős őrzés esetén előfordulhatnak komplikációk (betegség, elalszik az őr, vagy az ünnepnapok problémája).

Gondolja meg, mennyibe kerül Önnek az élőerős őrzés, vajon tényleg szüksége van portaszolgálatra? Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keressen fel bennünket és készséggel tájékoztatjuk a vagyonvédelem többi fontos szempontjáról is.

elkernapelemElektromos kerítés rendszerrel védett napelem park

Webáruház készítés