Cikkek
2024.04.10 09:34

Távírányító felprogramozása az energiadobozbanGyakran felmerül az a kérdés, hogy lehetséges-e további távirányítókat rendelni az energiadobozainkhoz. Alap esetben kettő darab távirányítót adunk az eszközhöz, de igény szerint természetesen rendelhetők további távirányítók is. Figyelem! Maximum 12 db távirányítót tud kezelni egy vevő egység!
Hogyan lehet ezeket a plusz távirányítókat felprogramozni, hogy használhassuk őket? Ebben a rövid leírásban elmondjuk.A vevő programozása:


A programozáshoz a vevő egység LED-jének pirosan kell világítania, ellenkező esetben rövid időre szakítsa meg a tápellátást! A vevő egység az energiadobozban található, bal oldalon egy fehér kis dobozt kell keresnünk, melyből egy vezeték lóg ki.


 1. Távvezérlő(k) megtanítása (memóriába programozása (legfeljebb 12 darab):
 • Nyomja meg a PRG jelű gombot 3 másodpercnél rövidebb időre (a LED zölden világít). A gombot felengedve, a folyamatos zöld fény jelzi, hogy a vevő programozási üzemmódban van;
 • Nyomja meg egyszer, röviden a távvezérlő gombját. A LED fénye pirosra vált.
 • Nyomja meg ismét röviden a távvezérlő gombját, ekkor két másodperc múlva a LED fénye párszor színt vált, jelezve a művelet elfogadását és befejezését.


 1. Csatorna időzítésének beállítása:
 • Nyomja meg a PRG jelű gombot 3 másodpercnél hosszabb, de 8 másodpercnél rövidebb időre (a LED zölden világít). A gombot felengedve, a folyamatos piros fény jelzi, hogy a vevő programozási üzemmódban van;
 • Nyomja meg egyszer a kiválasztott csatornához tartozó gombot az adón, ezzel a csatorna reléje aktiválódik;
 • Ha eltelt a kívánt időzítési idő (legfeljebb 4 óra) nyomja meg ismét röviden a gombot az adón. A relé alaphelyzetbe áll, majd 2 másodperc elteltével a LED párszor színt vált, jelezve a művelet elfogadását és befejezését.


 1. Csatorna KI/BE (bistabil) üzemmódjának beállítása:
 • Nyomja meg a PRG jelű gombot 3 másodpercnél hosszabb, de 8 másodpercnél rövidebb időre (a LED zölden világít). A gombot felengedve, a folyamatos piros fény jelzi, hogy a vevő programozási üzemmódban van;
 • Nyomja meg háromszor, 2 másodpercnél rövidebb intervallumokkal a kiválasztott csatornához tartozó gombot az adón. A relé aktiválódik, majd visszaáll. A LED párszor színt vált, jelezve a művelet elfogadását és befejezését.


 1. Minden adó törlése a vevő memóriájából:
 • Nyomja meg a PRG jelű gombot (a LED zölden világít) 8 másodpercnél hosszabb időre addig, amíg a LED elkezdi váltogatni a színeit, majd engedje fel a gombot. A vevő memóriájából az adók ezzel törlődnek, de a csatornáknál beállított aktiválási idők és működési módok továbbra is megmaradnak.
 • Újabb adók beprogramozása az 1. lépésben leírtak szerint történhet.


Webáruház készítés