Cikkek
2020.04.03 10:00

Jelez

Mit is értünk az alatt, az elektromos kerítés "jelez"? Hogyan működik ez a funkció a rendszerünknél?

JELEZ

 

A mai kültéri védelem rendszerek egyik leghatékonyabb eleme az elektromos kerítés. Jelzőrendszerként a központ behatolás esetén a hang- és fényjelzésen túl riasztási kontaktus kimenettel is rendelkezik, ezáltal bármilyen riasztórendszer zónájaként távfelügyelhető a rendszer. Egy korszerű GSM-modullal ellátott vagyonvédelmi központ segítségével akár mobiltelefonra SMS-üzenetként is továbbítható a behatolás-jelzés. Ugyanezzel a központ felprogramozható, hogy az ingatlan tulajdonosának telefonhívására élesedjen, vagy hatástalanná váljon a kerítés.

A rendszer jelzést ad, ha a behatólók megfogják, elvágják vagy bármilyen módon manipulálni akarják

Biztonságtechnikai szempontból rendkívül jelentős, hogy az energiaadó egység képes arra is, hogy jelezze a behatolót, ha az hozzáér a vezetékhez, vagy összeérinti egymással a táp- és földpotenciálon lévő vezetékeket. Ezt a rendkívül fontos funkcióját a rendszernek akkor tudjuk kihasználni, ha a kerítés teljes hosszán kiépített vezetékhálózat táprésze egyetlen hurokból áll.

El szeretnénk oszlatni azokat a tévhiteket, miszerint az elektromos kerítés rendszer könnyedén kijátszható:

  • nem lehet összefogni, vagy összekötni a vezetékeket ruhával, szövettel, vezetékkel, dróttal - jelezni fog
  • nem tudják leföldelni és ezáltal "kikötni" a rendszert - jelezni fog
  • gumi szőnyeg, gumi csizma sem jó megoldás - jelezni fog
  • elvágni, a vezetékeket kiakasztani sem jó ötlet - szintén jelezni, illetve riasztani fog.

Mit is jelent ez a jelzés?

  • Hangjelzés: nagy hangerejű szirénával;
  • Fényjelzés: színes villogó nagy erejű fényforrás;
  • Távfelügyelet: diszpécser és kivonuló szolgálat, illetve a tulajdonos rendelkezése alapján azonnal a rendvédelmi szervek értesítése.

A legtöbb esetben a normál villanypásztor viselkedése és tulajdonsága alapján próbálnak meg az emberek képet alkotni arról, milyen eszközökkel lehetne a rendszert kijátszani. Ne feledjük azonban, hogy a Nemtek több évtizede gyárt elektromos kerítés rendszereket, ilyen kezdetleges trükkökkel egyáltalán nem lehet ezen a vagyonvédelmi megoldáson fogást találni. Bízzon szakértőinkben, és kérjen bátran tanácsot az Ön vagyonának védelme érdekében még ma!

Webáruház készítés